Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altn, yatırımcıların altın destekli exchange traded fonları (ETF) yoluyla satışlarının devam etmesine karşın, ABD seçimlerinin ardından gerçekleşen dalgalanmanın ardından istikrar kazandı ve haftayı fazla değişiklik göstermeden kapatmaya yöneldi.

Spot altın yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,228.19 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 10:32'de 1,227.41 dolara geldi. Metal, Donald Trump'ın şok seçim zaferi sonrası, CUma günü yüzde 5.9'luk düşüşü ve 2013'ten bu yana en büyük haftalık kaybının ardından kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı.

altındaki sert düşüş, Trump'ın seçilmesi durumunda ralli yapacağı şeklindeki beklentilerin aksine gerçekleşti ve yeni başkanın mali teşvikleri artıracağı ve vergileri düşüreceğine ilişkin vaatleri ABD'de faizin artırılacağına ilişkin beklentilerin güçlenmesine nedne oldu. Fed fonları (Fed'in gösterge faizi) vadelileri, ABD merkez bankasının Aralık ayında faiz artırımına gitme olasığını neredeyse kesin olarak gösteriyor. Ancak son açıklanan veriler, ABD'de ABD'de enflasyonun baskı altında olduğunu ve bunun da faiz artırımlaını sınırlayabileceğini işaret ediyor.

Altın destekli ETF'lerdeki altın varlıkları Çarşamba günü itibariyle 3.6 ton düşerek 1,949.1 tona indi. Bloomberg'in derlediği verilere göre, varlıklar böylelikle düşüşünü beşinci güne taşıdı ve 29 Aralık'tan bu yana en uzun düşüş dönemini gerçekleştirdi.