Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, dolardaki rallinin durması ve bunun sonucu metale yönelik talebin artmasının ardından yükselişini ikinci güne taşıdı. Altın böylelikle, ABD'de Donald Trump'ın başkanlığa seçilmesinden bu yana ilk kez iki gün üst üste yükseliş göstermeye yöneldi.

Spot altın yüzde 0.5 yükselişle ons başına 1,220.49 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 09:31'de 1,220.15 dolara geldi. Altın 4 Kasım'dan bu yana hiç iki gün üst üste yükselmedi.

Altın, Trump'ın kazanmasının ardından, yatırımcıların riski sahiplenmeleri ile birlikte, beklentilerin aksine düştü ve 11 Kasım haftası, 2013'ten bu yana en büyük haftalık kaybını gerçekleştirdi. Yeni başkanın altyapı harcamalarını artıracağı taahhüdü, enflasyonun yükseleceğine ilişkin beklentileri güçlendirdi ve bunun sonucu, Fed'in faiz artırımı olasılığı yüzde 100'e yaklaştı. Bu durum son iki haftadır doların yükselmesine yol açtı, ancak Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü tekrar geriledi.

Öte yandan, yatırımcılar, Fed'in gelecek ay faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilere bağlı olarak, altın destekli exchange traded fonları (ETF) yoluyla altın satışına devam etti. Varlıklar Pazartesi günü itibariyle kayıplarını sekizinci güne taşıdı ve Temmuz ayından bu yana en düşük seviyesine indi. Yüksek faizler, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltıyor.