Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, traderların yeni faktörler aramak için Fed'in Aralık ayındaki politika toplantısının ötesine bakması ile birlikte, önemli para birimleri karşısında dalgalı seyretti.

ABD para biriminin seyrini göstren endeksi, bir gün önce en son Ocak ayında görülen seviyelere çıkmasının ardından, Salı günü fazla değişmedi. Dolar, kısmen yeni başkan Donald Trump'ın ekonomik politikalarının enflasyonu destekleyeceği spekülasyonuna bağlı olarak, vadeli işlem traderlarının 14 Aralık'tak politika toplantısında Fed'in faiz artırımına gideceği beklentisini bütünüyle fiyatlaması ile birlikte, yükselen ABD Hazine tahvil faizlerini izledi.

CIBC World Markets Inc.'ye göre, dolar, Fed'in yavaş ve kademli faz artırımı yaklaşımını sürdürmesi ile birlikte, gelecek yılın başında hızını kaybedebilir.

CIBC World Markets ekonomisti Royce Mendes, bilgilendirme notunda, "Dolar, Trump'ın zaferi sonrası uçuyor ve bu ralli 2017 yılının başlarına doğru devam etmeli. Ondan sonra gevşeyebilir," dedi ve "Piyasalarca büyünüyle fiyatlanmasına karşın, 215 yılından bu yana ilk faiz artırımı, sıkılaştırmanın daha da decam edebileceği beklentilerini güçlendirebilir ve bu da dolara geçici bir destek sağlayabilir" şeklinde görüş bildirdi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi New York saati ile 11:10'da yüzde 0.1 yukarıda seyrediyordu.Dolar yen karşısında yüzde 0.2 yükselerek 111.07 seviiyesine çıktıç

Fed Çarşamba günü Kasım ayı toplantı tutanaklarını açıklayacak. Bloomberg'in vadeli işlem verilerinden yaptığı hesaplamaya göre, Fed'in Aralık ayındaki toplantıda faiz artırımına gitme olasılığı yüzde 100'e çıktı.