Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Japonya ve ABD'deki şükran günü tatillerinin likiditeyi azaltması ve traderların piyasaların Aralık faiz artırımını fiyatlaması ardından Fed'in gelecek yıl ne yapacağını değerlendirmeye başlamasıyla birlikte, bu hafta hız kesiyor.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'ın ekonomik politikalarının enflasyonu tetikleyeceği yönündeki spekülasyonun etkisiyle 8 Kasım'dan bu yana yüzde 4 yükselmesi ardından, Çarşamba günü yatay seyretti. Fed'in Çarşamba günü açıklanacak olan Kasım ayı politika toplantı tutanaklarının, yetkililerin seçim öncesinde, bir yıldan beri ilk kez gidilecek olası bir faiz artırımına yaklaştığını göstermesi bekleniyor. Seçimlerin ardından kaydedilen tüm gelişmeler, faiz artırımı ihtimalini kuvvetlendirdi.

Sydney'de Commonwealth Bank of Australia kıdemli Döviz stratejisti Elias Haddad, “Aralık ayında gidilecek 25 baz puanlık bir faiz artırımı tamamen fiyatlanmış durumda. Dolar, Aralık'tan ayrı olarak, Fed'in sıkılaştırma sürecinden etkilenmeye devam edecek” dedi.

Dolar, Singapur saatiyle 11:17'de yüzde 0.1 düşerek, yen karşısında 111.04 seviyesinden işlem gördü. ABD Doları, 8 Kasım'dan bu yana yen karşısında yüzde 5 artıda işlem görüyor. Japonya piyasaları tatil nedeniyle Çarşamba günü kapalı olacak. ABD'de ise Perşembe günü şükran günü kutlanacak.