Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, ekonomik verilerin ABD büyümesinin yolunda olduğunu göstermesi ve bunun sonucu Fed'in faiz artıracağına ilişkin beklentilerin güçlenmesinin ardından 10 yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine tırmandı.

ABD para birimi, işletme ekipmanları siparişlerinin Ekim aynda son beş ayda dördüncü kez yükselmesi ve satışların da yukarı yönde hareket etmesinin işletme yatırımlarında iyileşme olduğunu işaret etmesi ile birlikte önemli para birimlerinin büyük çoğunluğu karşısında değer kazandı. Fed'in Kasım ayı toplantı tutanakları bugün açıklanacak ve bu tutanakların, Fed yetkililerinin bir yıllık sürenin ardından faiz artırımına oldukça yaklaştıklarını göstermesi bekleniyordu.

New York'ta Jefferies Group LLC Döviz stratejissti Brad Bechtel, "Trump'ın seçim zaferinden bu yana, dolarda kesintisiz ve güçlü bir yükseliş gördük ve tüm doğru domino taşları düşmeye başladı," dedi ve "Ay sonuna doğru, düzeltme ya da soüuma nihayetinde başlamadan önce, dolarda alım eğilimimiz sürüyor"şeklinde görüş bildirdi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi New York saati ile 11:24'te yüzde 0.7 yukarıda seyrediyordu ve en az 2005'ten bu yana en yüksek seviyesine tırmandı. Dolar yen karşısında yüzde 1.5 yükselerek 112.75 seviyesine çıktı.