Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Yükseliş beklentisinin metallerde sert çıkışlara neden olması ile birlikte, Çinko Londra piyasasında dokuz yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine çıkarkeni kurşun 2011'den bu yana en yüksek kapanışını gerçekleşrtirmeye yöneldi. Ancak traderlarin izlediği ivme göstergesi, piyasaların aşırı satım durumunda olduğunu işaret ediyor.

Sanayi metalleri, üç yıl süren düşüşün ardından, 2016 yılında, Çin'de talep büyümesinin istikrar kazanması, ABD'de yeni başkan Donald Trump'ın altyapı yatırımlarını hızlandıracağını ve ABD ekonomisini yeniden canlandıracağını taahhüt etmesi ve kapanan madenlerin arzı azaltması ile birlikte yüzde 30 değer kazandı. Çinli yatırımcıların spekülatif alımları da fiyatları destekledi.

Londra Metasl Borsası'nın bu yıl en iyi performans gösteren madeni olan Çinko yü

CRU Group analisti Dina Yu, "Cevher arzındaki darlık ve önümüzdeki aylarda üretim tesislerinde potansiyel üretim kesintilerinden dolayı, çinko ve kurşunda beklentimiz yukarı, ancak rallinin hızı beklentilerimizi aşmış durumda," dedi ve "Temel göstergelerde, böyle sert bir yükselişi açıklayabilecek büyük değişiklikler yok. Piyasa tüm metallerdeki yukarı beklentilerden destek alıyor" şeklinde görüş bildirdi.