Advertisement

Asya hisse senetlerinin çoğu, üç günlük rallinin ardından, yatırımcıların OPEC toplantısı, ABD tarım dışı istihdam verisi ve İtalya referandumu gibi kilit önemdeki olaylar öncesi değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1'den az düşerek Tokyo saati ile 09:11'de 136.66 seviyesine indi. Endekste yükselen iki hisse karşılığı yaklaşık üç hisse değer kaybetti. Japonya'da Topix Endeksi yenin Pazartesi günkü kazançlarını koruması ile birlikte yüzde 0.4 düştü ve 12 gün süren yükselişini sonlandırmaya yöneldi. Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, gösterge endeksin Pazartesi günü yüzde 0.5 düşmesinin ardından fazla değişmedi.

Yatırımcılar dikkatlerini, küresel hisse senetlerinin Temmuz'dan bu yana en büyük aylık kazancını gerçekleştirmeye yöneldiği bir ortamda, Çarşamba günkü OPEC toplantısına ve haftasonu İtalya'da yapılacak anayasa referandumuna çevirdi. ABD'de Donald Trump'ın şok seçim zaferi, ABD ekonomisinin yeniden canlanacağı beklentileri ile birlikte, dolarda ve ABD hisse senetlerinde ralli meydana getirirken, Japonya hisselerinin yükselmesine neden oldu.

Breckenridge, Colorado'da Amplifying Global Fx Capital LLC kurucusu ve direktörü Greg Gibbs, "Dolarda ve diğer bazı piyasalarda önemli bir ralli ve küresel tahvillerde bir satış dalgası gördük ve şimdi bu piyasalar, biraz mola verebileceklerini işaret eden seviyelere geldi," dedi ve "Eğer olumsuz gelişmeler meydana gelirse, yen muhtemelen geri gelecek ve güvenli liman olarak bir miktar talep görecektir" şeklinde görüş bildirdi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.2 yükselirken, Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.1 düştü. Güney Kore'de Kospi Endeksi fazla değişmedi.