Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

OPEC yetkilileri, Suudi Arabistan'ın üretim kısıntılarının gerekli olmadığı yolundaki yorumlarının ardından, Pazartesi günü üretimi kısma ve petrol fiyatlarını desteklemeye yönelik anlaşma konusundaki fikir ayrılıklarını gideremedi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) bakanlarının sekiz yıl sonra ilk kez varılan üretim kısıntısı anlaşmasını sonuçlandırmak üzere bir araya gelmelerine iki gün kala, bir anlaşmaya yönelik temeller artan bir şekilde sarsılıyor.

10 saatlik toplantının ardından, görüşmelerin hassasiyetinden dolayı ismini vermeyen bir OPEC temsilcisine göre, İran ve Irak anlaşmaya yönelik itirazlarına devam etti. Sonuç olarak, OPEC yetkilileri konunun çözümünü bakanlara bıraktı. OPEC temsilcisi, ön anlaşmanın petrol üretiminin Ekim seviyelerine göre günlük 1.2 milyon varil düşürülmesini öngördüğünü, ancak bu önerinin onay için yeterli desteğe sahip olup olmadığının belirsiz olduğunu kaydetti.

Brent petrolü bu gelişmeler sonrası kazançlarını geri verdi ve Singapur saati ile 09:37'de varil başına 47.98 dolara geldi. Fiyatlar Pazartesi günü 48.81 dolara kadar çıkmıştı.