Advertisement

Asya hisse senetleri, Japonya hisselerinin kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanması ve teknoloji hisselerindeki gerileme ile birlikte karışık seyretti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 yükselerek Tokyo saati ile 09:27'de 136.59 puana çıktı. Endekste 233 hisse yükselirken 256 hisse değer kaybetti. Japonya'da Topix Endeksi, yenin dolar karşısında yüzde 0.3 yükselmesi ile birlikte erken saatlerde yüzde 0.3 düştükten sonra önceki kapanış seviyesine geldi. Asya hisse senetleri, OPEC'in üretim kısıntısı konusunda anlaşmaya gitmesinin piyasadaki önemli bir belirsizliği ortadan kaldırması ve yatırımcıların Fed'in faiz kararına ilişkin beklentiler için ekonomik verileri izlemeye devam etmesi ile birlikte dalgalı bir seyir izledi. Gelişmiş piyasa hisse sentleri, mali teşviğin artırılacağı ve ekonominin canlanacağı beklentilerinin artmasına neden olan Donald Trump'ın başkanlığa seçilmesinden bu yana ilk haftalık kaybına yöneldi.

Sydney'de Rivkin Securities küresel yatırım analisti James Woods, "Piyasalar oldukça güçlü bir ralli yaptı ve oldukça fantastik üç hafta geçirdik. ANcak alım baskısı açık bir şekilde ortadan kalkmış görünüyor," dedi ve "Bir miktar düzeltme düşüşleri ve kar satışları göreceğiz. Teknik açıdan bakıldığında, bu durum ivme göstergelerinin, kazançların yeniden başlayabilmesinden önce, gerilemesine neden olacak" şeklinde görüş bildirdi.

Piyasalarda dikkatler, faiz artırımına destek sağlayıp sağlamadığını görmek için, Cuma günü açıklanacak olan Fed'in bu ayki toplantısı öncesi son tarım dışı istihdam verisine çevrildi. Dikkatler öte yandan, ülkede siyasi ve ekonomik istikrarsızlık endişelerinina rttığı bir ortamda, İtalya'da bu haftasonu yapılacak olan anayasa referandumunda da olacak.

Japonya hisseleri, yenin yüzde 8 değer kaybetmesinin desteği ile Kasım ayında ralli yaptıktan sonra mola verdi. Ülkenin gösterge endeksi Topix, Temmuz ayından bu yana en güçlü aylık kazancını gerçekleştirdikten sonra, Perşembe günü yükselişini Ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye taşıdı. Nikkei 225 Endeksi bu yılın en yüksek seviyesine çıktı, ancak halen bu yıl yüzde 3 aşağıda.

Güney Kore'de Kospi Endeks, yüzde 0.4 geriledi. G. Kore'nin üçüncü çeyrek büyümesi yıllıkbazda yüzde 2.7'den yüzde 2.6'ya revize edildi. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.3 gerilerken, Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi fazla değişmedi.