Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, yatırımcıların kilit önemdeki ABD tarım dışı istihdam verisini ve İtalya'daki anayasa referandumunu beklemeleri ile birlikte yükseldi ve haftalık kaybını daralttı.

Spot altın yüzde 0.5 yükselişle ons başına 1,178.04 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 09:24'te 1,177.15 dolara geldi. Fiyatlar Perşembe günü 1,160.80 dolar ile 5 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Metal bu hafta yüzde 0.5 düştü ve Mayıs ayından bu yana en uzun haftalık kayıp serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

ABD'de bu ay faiz artırımına gidileceği beklentisinin neredeyse bütünüyle fiyatlanması ile birlikte, yatırımcılar, gelecekteki para politikası sıkılaştırmasının hızı konusunda daha fazla ipucuna sahip olabilmek için bugün TSİ 15:30'da açıklanacak olan Kasım ayı ttarım dışı istihdam verisine bakacak. İtalya'da 4 Aralık'ta Senato'nun gücünün sınırlandırılmasını içeren anayasa değişikliğini oylamak için referanduma gidilecek. Bu referandumdan hayır oyu çıkması hükümetin istifasına yol açabilir.