Advertisement
ALTERNATİF ABONE OL

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, uluslararası bankacılık sektörünün büyük önem verdiği, The Banker Dergisi tarafından düzenlenen "Yılın Bankası Ödülleri"nin verildiği ödül töreninde Akbank, Türkiye’de Yılın Bankası oldu. Böylece Akbank, farklı finans yayınları tarafından bu yıl 5. kez Türkiye’deki en iyi banka unvanını almış oldu. Akbank bu yıl başından itibaren Euromoney, Global Finance, EMEA Finance ve World Finance yayınlarından da “Türkiye’nin En İyi Bankası” ödülünü aldı. Akbank ayrıca bu yıl Türk bankacılık sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Euromoney tarafından "Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Bankası" seçildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Akbank olarak son yıllarda izledikleri doğru stratejilerle piyasadaki kuvvetli konumlarını daha da pekiştirdiklerini belirterek, bilançolarını, güçlü yapısını korurken daha likit, vade ve faiz riskinin daha az olduğu bir yapıya getirdiklerini ifade etti.

Binbaşgil, şunları kaydetti:

"Bu dönemde ekonomimize sağladığımız desteği geçtiğimiz yıl sonuna kıyasla yüzde 9 büyüterek kredilerimizi 169 milyarı nakdi olmak üzere toplam 202 milyar TL seviyesine çıkardık ve özel sektör bankaları arasında yüzde 0,4 pazar payı kazandık. Özellikle reel sektörün tabana yaygın bir biçimde büyümesine özen gösterdik. TL ticari kredilerdeki ilk 9 aydaki büyümemiz yüzde 23’ü geçti. Bu da özel sektör bankaları arasındaki pazar payımızın yüzde 1,6 oranında artmasını sağladı.

Akbank, güçlü sermayesi, tutarlı yönetim anlayışı, verimliliği ve aktif kalitesiyle piyasadaki en etkin özel bankalarından birisi oldu. Kuvvetli bilançomuzu kullanarak Türkiye'ye kaynak getirmeyi ve bunu reel sektöre aktarmayı da sürdürdük. Son dokuz ayda yurt dışından sağladığımız finansmanı toplamda yaklaşık 5,8 milyar dolara yükselttik. Bu kaynakları kullanarak müşterilerimize en nitelikli hizmeti sağlamak, ülkemiz için daha fazla değer yaratmak için hepimiz özel bir çaba içindeyiz. 2016'nın son günlerine girerken, bankamızın yüksek performansının hem Türkiye, hem de yurt dışında takdir edildiğini görmek hepimize büyük mutluluk ve gurur veriyor.”

HT