Advertisement

Asya hisse senetleri, birçok Asya piyasasının tatil nedeniyle kapalı olduğu birortamda, Çin ve Japonya hisselerindeki düşüşlerle birlikte dalgalı bir seyir izledi.

MSCI Asya PAsifik Endeksi fazla değişmeyerek Hong Kong saati ile 10:07'de 134.45 seviyesinde kaldı. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi, Devlet Başkanı Xi Jinping'in Çin'in ekonomik büyümesinin hükümetin hedefi olan yüzde 6.5'in altına düşmesine açık olduğunu söylemesinin ardından yüzde 1 geriledi. Japonya'da Topix Endeksi, üç güne uzayan haftasonu tatilinin ardından, düşük işlem hacmi ile birlikte yüzde 0.3 geriledi.

Çin'de Shenzhen Borsası Bileşik Endeksi yüzde 1 düşerken, Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.1 geriledi. Hong Kong piyasası kapalıydı.

Seul'de Daishin Securities baş stratejisti Young-il Kim, "Yatırımcılar, dolardaki güçlenmenin yavaşlaması ile birlikte, Japonya hisse sentlerinde son dönemde görülen ralli konusunda temkinli," dedi ve "Çin'in konut fiyatlarındaki yükselişi kontrol etmeye yönelik hareketleri dikkat çekiyor ve bu durum yatırımcılar için endişe kaynağı" şeklinde görüş bildirdi.

Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.1 yükselirken, Tayvan'da Taiex Endeksi yüzde 0.3 tırmandı.