Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Fed'in Aralık ayı toplantısına ilişkin tutanakların yetkililerin Donald Trump ve büyüme üzerindeki etkisi ile ilgili belirsizliklerle mücadele ettiğini işaret etmesi ardından, Asya'daki yatırımcıların yukarı yönlü pozisyonlarını azaltmasıyla G-10 paraları karşısında geriledi.

ABD Doları, bir tradera göre kısmen makro ve kaldıraçlı satışların etkisiyle, gelişmiş piyasa paraları arasında en fazla kaybını yen karşısında kaydetti. DXY Dolar Endeksi, Çarşamba günü yayınlanan Fed tutanaklarının ardından yüzde 0.7 geriledi. Tutanaklarda, yetkililerin gelecekte gidilebilecek mali ve diğer ekonomi politikalarının zamanlaması, ölçeği ve bileşimi ile bu politikaların toplam arz ve talebi nasıl etkileyeceğine ilişkin hafife alınmayacak endişelerine vurgu yapıldı.

Tokyo'da “Zararı durdur emirleri muıhtemelen dolar/yen 117 seviyesini kırdığında çalışmıştır” diyen Australia & New Zealand Bank Group Ltd. Japonya Döviz ve emtia satış birimi yöneticisi Shigeki Yoshitoshi, “FOMC tutanaklarında güçlü dolara karşı uyarı olmasıyla birlikte, ton beklediğim kadar şahin değildi. İnsanlar muhtemelen ABD istihdam verisi öncesi dolarda uzun pozisyonlarını azaltıyorlar” şeklinde devam etti.

Dolar/yen paritesi, 116.15 seviyesini görmesinin ardından TSİ 08:25'te yüzde 0.90 ekside 116.20'den işlem gördü. Euro/Dolar paritesi 1.0552'e kadar tırmanmasının ardından, yüzde 0.60 yukarıda 1.0553 seviyesinden alıcı buldu.