Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar yen karşısında, Fed Başkanı Janet Yellen'ın Çarşamba günü yaptığı konuşmada piyasanın dikkatlerini tekrar ABD'de faiz artırımı beklentilerine çevirmesinin ardından yükselişini ikinci güne taşıdı.

Dolar yen karşısında, Fed Başkanı'nın dünyanın en büyük ekonomisinin merkez bankasının tam istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerine "yakın" olduğunu söylemesinin ardından yüzde 1.8 sıçraması sonrasu kazançlarını sürdürdü. Dolar bu haftanın başında, ABD'nin seçilmiş Başkanı Donald Trump'ın doların çok güçlü olduğunu söylemesinin ardından sert bir düşüş göstermişti. Avustralya dolarıi işsizlik oranının artması sonrası hafifçe gevşedi.



Tokyo'da Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Co. baş Döviz stratejisti Daisaku Ueno, "Dolar son dönemde siyasi gelişmelere satış yönünde aşırı tepki vermişti, ancak bu durum Yellen'ın yorumlarının ABD'nin faiz artırımı yolunda olduğunu ve ekonominin güçlü seyrettiğini yeniden teyit etmesi ile birlikte tersine döndü" dedi.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.2 yükselerek 114.83 seviyesine çıktı.



Tokyo'da Bank of America dçviz satışlarından sorumlu icra genel müdürü Takuya Iwasaki, Hazine Bakanlığı'na aday gösterilen Steven Mnuchin'in Perşembe günü Senato'da yapacağı yorumlar nedeniyle piyasaların temkinli olduğunu belirtti ve "Dolar/yen'in 117 ya da 118 seviyelerine çıkmasını ummak için henüz erken ve teknik açıdan önemli nokta, doların bu ay 115'li seviyelerin ortalarına doğru toparlanıp toparlanamayacağı" değerlendirmesinde bulundu.

Avustralya doları ABD doları karşısında, Avustralya'da işsizlik oranının % 5.7'den yüzde 5.8'e yükseldiğini gösteren verinin ardından yüzde 0.2 kadar düştükten sonra yeniden önceki kapanış seviyesi yakınına gelerek 0.7510 civarında yatay seyretti.