Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Fed Başkanı Janet Yellen'ın merkez bankasının faiz artırımında eğrinin gerisinde kalmadığını söylemesinin ardından tüm para önemli para birimlerinin karşısında zayıfladı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Fed Başkanı'nın yorumlarının bu hafta başındaki konuşmasına göre daha güvercin bir tonda olduğu şeklinde yorumlanmasının ardından bu haftaki kazancını geri verdi. Avustralya ve Yeni Zelanda doları güç kazandı. ABD'nin seçilmiş Başkanı Donald Trump bugün Washingon'da başkanlık görevini devralacak.

Singapur'da Oanda Corp. kıdemli Döviz traderı Stephen Innes, "Yellen, Fed'in eğrinin gerisinde kalmadığını söyleyerek pişmiş aşa su kattı," dedi ve "Piyasa şahin tonlu bir açıklama bekliyordu, ancak Başkan'ın konuşması iki yöne de kapıyı açık bıraktı. Bu nedenle, dolar boğaları son açıklamanın ardından hayalkırıklığı yaşıyor" şeklinde görüş bildirdi.



Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 geriledi ve son dört haftadaki kaybını yüzde 1.4'e çıkardı.

Yellen, Stanford Institute for Economic Policy Research'te yaptığı konuşmada, ABD'de ücretlerin "sadece ılımlı" bir şekilde arttığını ve imalat sektörünün kapasitesinin altında çalıştığını söyledi.

Yellen ayrıca, ABD ekonomisinin durumunun iyi olduğunu, ancak belirsizliklerin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.2 düşerek 114.60'a düşerken, Euro/Dolar paritesi yüzde 0.1 tırmanarak 1.0678'e çıktı.

Avustralyadoları/ABD doları paritesi yüzde 0.2 yükselerek bu haftanın kazancını yüzde 1'e yükseltieken, Yeni Zelanda doları/ABD doları paritesi yüzde 0.3 tırmandı.