Advertisement

ABD hisse senetleri Çarşamba günü yükseldi ve güçlü ekonomik büyüme ve Başkan Donald Trump yönetiminin kamu harcamalarına ilişkin beklentilerden güç bulan küresel hisse senedi rallisinin sürmesini sağladı.

Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500), Salı günkü yüzde 0.7'lik yükselişin ardından yüzde 0.8 daha yükselerek 2,298.37 puandan kapandı. Dow Jones Endeksi, Aralık ayının ortasından bu yana hiç kırmaksızın altında seyrettiği 20,000 puanı aştı ve yüzde 0.8 tırmanarak Çarşamba gününü 20,068.51 puandan tamamladı.

Finans hisseleri, Wells Fargo'daki yüzde 3.5 ve Morgan Stanley'deki yüzde 2.6'lık yükselişle yüzde 1.7 tırmandı ve piyasadaki yükselişlere öncülük etti.

Teknoloji hisseleri, Seagate Technology'deki yüzde 14'lük sıçrama ve chip üreticilerindeki primlerle birlikte yüzde 1.1 yükseldi ve yukarı yöndeki hareketini dördüncü güne taşıdı.

Dow Jones Endeks'indeki yükselişe Boeing ve Caterpillar öncülük etti ve endekste yedisi dışında tüm hisseler yükseldi.

Bloomberg'in derlediği ekonomist tahminlerine göre, dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin geçen yılki yüzde 1.6 genişlemenin ardından bu yıl yüzde2.3 büyümesi bekleniyor.