Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Başkan Donald trump'ın politikalraına ilişkin tedirginlik ve zayıf doların güvenliliman niteliğindeki alımları güçlendirmesinin etkisiyle bu ay yüzde 4.4 yükseldi ve Haziran ayından bu yana en iyi aylık performansına yöneldi.

Spot altın yüzde 0.2 yükselerek Singapur saati ile 09:46'da ons başına 1,197.62 dolara çıktı ve yükselişini üçüncü güne taşıdı.

Asya hisse senetleri Salı günü, ABD hisse sentlerinin dün Trump'ın izolasyon politikaları uygulayabileceğine ilişkin endişelerin büyüme odaklı gündemi gölgelemesi ile birlikte kayıplarını üçüncü güne taşımasının ardından değer kaybetti.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi bu ay yüzde 2 geriledi ve Mart'tan bu yana en büyük aylık kaybına yöneldi.

Australia & New Zealand Banking Group analistleri bugünkü bilgilendirme notunda, "Altın fiyatları, ABD'de artan siyasi belirsiziliği güvenli liman alımlarını getirmesi ile birlikte hafifçe yükseldi," dedi.

Çin piyasaları ay takvimine göre yeni yıl tatili dolayısıyla 3 Şubat'a kadar kapalı.

Spot gümüş yüzde 0.3 yükseldi ve bu ayı yüzde 7.8 kazançla geçmeye yöneldi. Platin yüzde 0.4 yükselerek bu ayki kazancını yüzde 10'a çıkardı. Palladyum yüzde 1.7 prim yaptı ve bu ayki çıkışını yüzde 11'e genişletti.