Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, Başkan Donald Trump'ın diğer ülkelerin paralarını devalüe ettiğini söylemesinin ardından doların geri çekilmesi ile birlikte, yaklaşık dört haftanın en güçlü yükselişini göstermesinin ardından kazancını korudu.

Spot altın fiyatları, Salı günü yüzde 1.3 yükseldikten ve 5 Ocak'tan bu yana kapanış bazında en hızlı yükselişini gerçekleştirerek ons başına 1,210.72 dolara çıktıktan sonra, Singapur saati ile 08:40'ta 1,210.79 dolara geldi.

Altın Ocak ayında yüzde 5.5 yükseldi ve Haziran'dan bu yana en güçlü aylık performansını gerçekleştirdi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Ocak ayında yüzde 2.6 ile Mart ayından bu yana en hızlı aylık kaybını yaşamasının ardından yüzde 0.1 yükseldi.

Australia & New Zealand Banking Group, bilgilendirme notunda, "Altın, Trump'ın Döviz piyasasını sarsmasının ardından kilit direnç seviyesini aştı," dedi ve "Aran siyasi belirsizlik de, yatırımcıların Fed'in 2017 yılında faiz artırımı kararlarını etkileyip etkilemeyeceğini düşünmeye başlamasına neden oluyor" şeklinde görüş bildirdi.

Fed bu yılın ilk politika toplantısını Çarşamba günü tamamlayacak. Vadeli piyasa verileri, bu toplantıdan faiz artırımı çıkma olasılığını yüzde 15 olarak işaret ediyor.

Çin'de piyasalar ay takvimine göre yeni yıl tatili dolayısıyla 3 Şubat'a kadr kapalı.

Spot gümüş Ocak ayında yüzde 10 ile Haziran ayından bu yana en hızlı aylık artışını gerçekleştirmesinin ardından yatay seyretti. Platin yüzde 0.1 yükselirken, palladyum yüzde 0.7 prim yaptı.