Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, dolardaki güçlenmeden dolayı gelen satışların güvenli liman alımlarını dengelemesi ile birlijkte üç ayın en yüksek seviyesi yakınında yatay seyretti.

Spot altın Salı günü ons başına 1,233.85 dolardan kapandıktan sonra yüzde 0.1 yükselerek, Singapur saati ile 09:39'da 1,234.49 doalra geldi.

Altın Pazartesi günü 1,235.53 dolar ile 10 Kasım'dan bu yana en yüksek kapanışını yaptı.

Singapur'da IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Haftanın başında görülen küçük çaplı riskten kaçınma işlemlerinin, siyasi taraftan fazla haber gelmemesi ile birlikte piyasaların bekle-gör konumuna geçmelerinin etkisi ile ılımlı hale geldiği görülebilir," dedi ve "Dün dolardaki güçlü hareket ile birlikte, altındaki rallinin yeniden durdurulduğunu görüyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini göstereen Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükselerek çıkışını üçüncü güne taşıdı ve 28 Aralık'tan bu yana en uzun yükseliş dönemini gerçekleştirdi.

Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları beş gün art arda yükseldi ve Haziran'dan bu yana en uzun yükseliş serisini gerçekleştirdi. Varlıklar Salı günü 8.3 ton yükselerek 826.95 ton ile 20 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Spot gümüş yüzde 0.2 düşerken, palladyum yüzde 0.3 geriledi ve platin yatay seyretti.