Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), bu yıla dair petrol fiyatları tahminini yukarı yönlü revize ettiğini duyurdu.

EIA'nın şubat ayı "Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporunda" dünya genelinde petrol ve petrol ürünleri tüketimindeki artışın daha hızlı olmasının beklendiği belirtilirken, bu nedenle 2017 yılına dair petrol fiyatları öngörüsünün yukarı yönlü revize edildiği bildirildi.

Buna göre, ABD'nin Batı Teksas (WTI) türü ham petrolünün ortalama varil fiyatının bu yıl 54 dolar olması beklendiği, uluslararası en geçerli olarak kullanılan Brent tipi ham petrolün ortalama varil fiyatının 55 dolar olmasının öngörüldüğü bilgisine yer verildi.

EIA, geçen ay yayınladığı Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporunda, WTI türü ham petrolün bu yılki ortalama varil fiyatının 52,50 dolar, Brent tipi ham petrolün bu yılki ortalama varil fiyatının da 53,50 dolar olarak tahmin edildiğini duyurmuştu.

EIA, ayrıca, şubat ayı Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporunda, ABD'nin 2017 ham petrol üretimi tahminini günlük ortalama 9 milyon varilde sabit tutarken, 2018 ham petrol üretim tahminini ise yukarı yönlü revize ettiğini açıkladı.

Buna göre, ABD'nin gelecek yılki ham petrol üretim beklentisi günlük ortalama 9,3 milyon varilden günlük ortalama 9,5 milyon varile revize edildi.

AA