Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın politikalarına ilişkin endişelerin arttığı bir ortamda, yatırımcıların altın destekli exchangte traded fonları (ETF) yoluyla yaptıkları alımların desteği ile 3 ayın en yüksek seviyesi yakınında seyretti.

Spot altın yüzde 0.1 düşerek Singapur saati ile 09:54'te ons başına 1,239.82 dolara indi. Metal çarşamba günü 1,244.80 dolar ile 11 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Altının 14 günlük RSI göstergesi Çarşamba günü 70 seviyesindeydi ve bu durum teknik analistler için piyasanın aşırı alım durumunda olabileceğini işaret ediyor.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti.

Australian Bullion Co. baş ekonomisti Jordan Eliseo, "Altın 3 ayın en yüksek seviyesine doğru yükseldi ve geçen yılın başındaki güçlü başlangıca benzer bir şekilde, bu yılın başından bu yana oldukça iyi bir performans gösterdi," dedi ve "Trump'tan kaynaklanan coşkunun azalması ile birlikte, ekonomiye ve finans piyasalarına yeniden belirsizlik hakim oluyor. Bu durum, paranın tekrar ETF'lere yönelmesi ile birlikte, altını desteklemeye devam edecek" şeklinde görüş bildirdi.

Dünyanın en büyük altın destekli ETF'si SPDR Gold Shares'daki altın varlıkları yükselişini altıncı güne taşıdı ve Haziran'dan bu yana en uzun çıkış dönemini gerçekleştirdi. Varlıklar Çarşamba günü 5.6 ton artarak 832.58 tona çıktı ve 16 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Spot gümüş yüzde 0.2 gerilerken, platin ve palladyum yüzde 0.3 düştü.