Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin (S&P 500) Cuma günü rekor seviyeye çıkmasının ardından Asya hisse senetlerinin de ABD hisselerindeki yükselişi takip etmesi ve buna bağlı olark güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin zayıflaması ile birlikte geri çekildi.

Spot altın yüzde 0.4 düşüşle ons başına 1,228.76 dolara kadar indikten sonra Singapur saati ile 09:05'te 1,230.70 dolara geldi.

ABD'de hisse senetleri, Başkan Donald Trump'ın vergileri düşüreceğini işaret etmesi ve petrol ve emtiadaki yükselişin ham madde ve enerji hisselerine alım getirmesi sonrası dört gün üst üste yükseldi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu'nun haftalık verilerine göre, para yöneticileri, altında net uzun pozisyon sayısını 3,660 artırdı ve bu artış son iki ayın en güçlü yükselişini işaret ediyor.

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Fed'in Trump'ın politikalarına ilişkin belirsizliklerle birlikte hedeflerine odaklandığını belirtti.

Fed Başkanı Janet Yellen Salı ve Çarşamba günü parlamenterlere konuşacak. Yellen'ın bu konuşmalarda, bir sonraki faiz artırımının zamanlaması konusunda Fed'in seçeneklerini açık açık tutması bekleniyor.

Spot gümüş geçen hafta yüzde 2.5 yükselmesi ve yükselişini yedinci haftaya taşımasının ardından yüzde 0.1 geriledi. Gümüş böylelikle Mart 2011'den bu yana en uzun haftalık yükseliş serisini gerçekleştirdi.

Platin yüzde 0.3 düşerken, palladyum yüzde 0.2 geriledi.