Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

(10:55'te güncellendi)

Dolar, Fed Başkanı Janet Yellen'ın faiz artırımı için ABD Başkanı Donald Trump'ın mali teşvik planlarını beklemek içinbir neden olmadığını belirtmesi ardından, yen karşısısnda iki haftadan uzun bir sürenin zirvesine yükseldi. Japonya'da ihracatçıların Çarşamba günkü dolar satışı teklifleri, dolar/yen paritesindeki yükselişi sınırladı.

Yellen, Senato Bankacılık Komitesi'nde gerçekleştirdiği konuşmasında parasal genişlemenin geri alınması için çok fazla beklemenin “mantıksız” olacağını belirtti. Hazine tahvillerinin faizleri, traderların Mart faiz artırımı ihtimalini Pazartesi günkü yüzde 30'dan yüzde 34 seviyesine taşımasıyla, Salı günkü kazançlarını korudu. Buna karşın, Asya'da bulunan bir tradera göre Çarşamba günü Japonya'da ihracatçıların paritede 114.50 ve 115 seviyeleri arasındaki dolar satışı teklifleri, doların yen karşısındaki yükselişini sınırladı.

Tokyo'Da Aozora Bank Ltd. Döviz ürünleri birim yöneticisi Akira Moroga, “Mart faiz artırımı ihtimali hala düşük, ama piyasalar Haziran sonrası artırım konusunda Yellen'ı dikkate değer miktarda şahin olarak değerlendirdi, bu nedenle Fed'in faiz artırımına ilişkin duruşu dolar alımlarını teşvik etmeye devam edecek” dedi.

Dolar, Çarşamba günü TSİ 10:50'de yen karşısında yüzde 0.20 artıda 114.48 seviyesinden işlem gördü. Dolar/yen paritesi gün içi işlemlerde en yüksek 114.59 seviyesine tırmandı.

(10:55'te güncellendi