Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Fed yetkililerinin Mart ayında faiz artırımına gidilmesine ilişkin beklentileri etkileyebilecek konuşmaları öncesinde, hazine tahvillerinin faizlerindeki yükselişi takip ederek yen karşısında ikici haftalık kazancına yöneldi.

Traderlar, faiz artırımı sürecine ilişkin değerlendirme yapmak için son Fed toplantısına ilişkin tutunakları ve Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker ve Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari'nin de aralarında bulunduğu Fed yetkililerinin Salı günkü konuşmalarını bekliyor. Mart ayında faiz artırımına gidilmesi ihtimali geçtiğimiz Cuma yüzde 28 seviyesinde bulunurken, Fed Başkanı Yellen'ın şahin yanlısı yorumları ve güçlü gelen enflasyon verisinin ardından bugün yüzde 36'ya tırmanmış durumda.

Tokyo'da Deutsche Securities Döviz satışı birim yöneticisi Wako Ogawa, “Dolar, Mart ayı faiz artırımını fiyatlayabilmek için net bir işaret olmanası nedeniyle yukarı yönlü ivmeden yoksun; fakat yüksek ABD faizine yönelik beklenti doları destekliyor” şeklinde görüş bildirdi. Ogawa, “Piyasalar şimdi Trump'ın sınır politikası ve vergi reformu ile bütçeye ilişkin konuşmasını bekliyor.” diye devam etti.

Doların 10 önemli piyasa parası karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, TSİ 08:05'de fazla değişmeyerek 1,236.88 puan oldu. Dolar, yen karşısında yüzde 0.11 yükselerek 113.36 seviyesinden işlem gördü. Dolar/yen paritesinin haftalık kazancı yüzde 0.14 odlu.