Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(19:10'da güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, Unilever NV'deki düşüşün çoğe sektördeki yükselişi dengelemesiyle kazançlarının çoğunu sildi. Sterlin Lordlar Kamarası'ndaki Brexit tartışması öncesi Cuma günkü kayıplarının çoğunu geri aldı.

Avrupa hisse senetleri, Kraft Heinz Co.'nun Unilever'e bulunduğu 143 milyar dolarlık satın alma teklifini geri çekmesinin öncesinde, yüzde 0.5'lik kazanç elde etmişti. Sterlin, dolar karşısında iki haftadan uzun bir sürenin en güçlü yükselişini gerçekleştirdi. Petrol kazançlarını üçüncü güne taşırken, spot piyasada işlem gören altın son beş seansta dördüncü kez yükseldi.

ABD'de tahvil ve hisse senedi piyasalarının Pazartesi günü Başkanlık Günü nedeniyle kapalı olmasıyla birlikte yatırımcı dikkatleri Avrupa'daki gelişmelere dönüyor. Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in iktidar partisine olan desteğin, Merkel'in döneminde ilk kez Sosyal Demokratlar'ın gerisinde kaldığını gösteren bir anketin ardından yatırımcılar, Avrupa'ya ilişkin siyasi risklere odaklandı.

 

Paris'te Degroof Petercam Gestion fon yöneticisi Benjamin Philippe,  "Birleşme ve satın alma aktivitelerinde ekonomik görünüme bağlı bir hızlanma söz konusu. Hisseler ise hala düşük seviyelerden işlem görmekte" dedi ve "Unilever ve telekomünikasyon şirketlerinin ilgi odağı olmasıyla birlikte, birleşme ve satın alma eylemleri yiyecek sektörü ve birtakım diğer sektöre de yayılıyor" diye konuştu.

- Piyasalar

*Stoxx Europe 600 Endeksi, New York saatiyle 10:29'da yüzde 0.1 yükseldi. T-Mobile hisselerinin Cuma günkü rallisinin ardından Pazartesi günü en çok kazanç elde eden grup, başka Deutsche Telekom AG olmakla birlikte telekomünikasyon şirketleri oldu.

*Unilever hisseleri yüzde 7.4 geriledi. Şirket hala Kraft'ın teklifinden önceki seviyesinden yukarıda işlem görmekte.

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, kazançlar ve kayıplar arasında gidip gelmesinin ardından Pazartesi günü fazla değişmedi. ABD piyasalarının tatil olması, işlem hacmini etkiliyor.

*Çinko, yüzde 2.2'lik bir tırmanışla ton başına 2,872 dolara ulaştı ve baz metallerin kazançlarının başını çekti.

*ABD petrol vadelileri, geçtiğimiz haftayı son 13 yılın en dar işlem aralığında geçirmesinin ardından yüzde 0.5 yükselerek varil başına 53.69 dolara çıktı.

*Spot piyasada işlem gören altın, 3 hafta üst üste kazanç sağlamasının ardından yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,238.23 dolara ulaştı.

(19:10'da güncellendi)