Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Eğer dolardaki sıçrama euro boğalarını endişeye sevk etmek için yeterisiz kalıyor olabilir, ancak Avrupa'da artan siyasi riskler, Avrupa ortak para birimiüzerinde hem spot hem de opsiyon piyasalarında baskı oluşturuyor.

Euro dolar karşısında 1.0500'teki kritik seviyenin altına indi ve altı haftanın en düşük seviyesini gördü. Erken saatlerde yen ve sterlin karşısındaki satışların piyasanın tonunu belirlemesi ile birlikte, euro, Euro Bölgesi'nde ilave olumlu gelişmeleri iaşret eden ekonomik verilerden destek bulamadı. Salı günü düzenlenen bir kamuoyu araştırması, cumhurbaşkanlığı seçiminde aşırı sağın adayı Marine Le Pen'e olan ikinci tur desteğin arttığını ve önündeki adaylar ile farkın azaldığını gösterdi.

Dolar, bu akşam açıklanacak olan Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) son toplantı tutanakları öncesi yukarı tonunu korudu. Yatırımcılar, aralarında Loretta Mester ve Patrick Harker'ın bulunduğu politika yapıcıların son yorumlarındaki şahin ton dikkate alındığında, Fed'in geçen ayki açıklamasına yönelik ilk izlenimin çok güvercin olup olmadığını değerlendirecek.

Euro/Dolar paritesi TSİ 15:05'te 1.0497 seviyesinde seyrediyordu.