Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Euro, Çarşamba günkü ılımlı yükselişin zayıf kalmasının ardından yeniden düşüyor. Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna odaklanan Avrupa'daki siyasi risklere yönelik endişeler, şimdi ilk turu ve gelecek ay Hollanda'da yapılacak seçimleri de kapsamaya başladı.

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki traderlara göre, yatırımcılar Çarşamba günü, Bloomberg Euro Endeksi'nin yeniden 2017 yılının en düşük seviyesini görmesi ile birrlikte, spot piyasada kısa euro pozisyonlarını azaltı, ancak bu pozisyonları Perşembe günü artırdı. Kaldıraçlı ve makro hesaplarda euro karşısında dolar ve yene alım gelirken, kullanım fiyatı piyasa fiyatının altındaki, vadesine iki ay kalan euro satım opsiyonlarında (Nisan'daki Fransa seçimlerinin ilk turuna yetişiyor) talep arttı.

Piyasa, Fransa seçimlerinin ilk turunda aşırı sağcı başkan adayı Marine Le Pen'in tahminlerin üzerinde oy alması durumunda -son turda kazanma ihtimalinin düşük olmasına karşın- euronun düşmesi ihtimaliyle yüzleşiyor gibi görünüyor. Credit Agricole SA stratejisti Valentin Marinov'un kaleme aldığı bir müşteri notunda, Hollanda'da popülist Özgürlük Partisi'nin olası bir galibiyetinin euroda yüzde 5'lik bir düşüşü tetikleyebileceğini belirtti.

Euro, dolar karşısında TSİ 15:53'te yüzde 0.06 artıda 1.0564 seviyesinden işlem gördü.

Bloomberg News