Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Japon ihracatçıların ay sonu satışlarının güçlü ABD Hazine tahvil faizleri ile dengelenmesi sonucu, Başkan Donald Trump2ın konuşması öncesi yatırımcıların beklemede kalması ile birlikte karşık seyretti.

Trump, dün hükümetin "büyük altyapı harcamalarına başlayacağını" belirtmesi ve sağlık planının maliyetleri ortaya çıkana kadar vergi reformları konusunda ilerleme olmayacağını kaydetmesinin ardından, Salı günü ilk kez Kongre'ye konuşacak. Traderlar ayrıca, Japonya Merkez Bankası'nın aylık faaliyet açıklamasını da bekşyor. Bu açıklamada aylık tahvil alımları konusunda detaylar verilebilir.

Tokyo'da FX Prime by GMO Corp. dealerı Hiroshi Yanagisawa, "Trump konuşana kadar, piyasalar muhtemelen yönsüz seyredecek," dedi ve "Piyasalar Trump'ın konuşmasından fazla detay beklemiyor, bu nedenle konuşma sonrası dolar satışları, geri alım için daha güçlü bir ivmenin yolunu açabilir" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi beş baz puan yükseldikten sonra yüzde 2.36 seviyesinde yatay seyretti. Yeni Zelanda doları, ülkenin dış ticaret açığının Ocak ayında genişlemesinina rdından düşüşünü üçüncü güne taşırken, Avustralya doları,c ari işlemler açığının son çeyrekte daralması sonrası değer kazandı.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.1 düşerek 112.58 seviyesine geldi.