Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen Kuzey Kore'nin füze denemesi yaptığına ilişkin haberler sonası yatırımcıların güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelmesiyle değer kazanırken, dolar, Fed Başkanı Janet Yellen'ın daha hızlı bir faiz artırımı olasılığına ilişkin yorumlarda bulunmasının ardından G10 ülkelerinin para birimlerinin büyük bölümü karşısında konsolide oldu.

Dolar, Güney Koreli Yonhap News'ta Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füze fırlatmış olabileceği yolundaki haberin çıktığı sıralarda, 114 strike seviyesinde opsiyonlarla ilişkili satışların geldiği 114 civarı üzerine ralli yapıyoru. Ancak bu haberin ardından yatırımcılar yen ve ABD Hazine tahvilleri alırken, hisse senetlerine gelen satışlar Nikkei 225 Endeksi'nin düşmesine sebep oldu.

Tokyo'da Australia & New Zealand Bank Group Ltd. Japonya Döviz ve emtia satışları müdürü Shigeki Yoshitoshi, gelecek hafta yapılacak olan Fed toplantısının ardından, doların daha da güçlenmesi için, yatırımcıların bu yıl için üç ya da dört faiz artırımına ilişkin daha güçlü bir işaret görmek isteyeceğini söyledi. Yoshitoshi, Hazine tahvil faizlerinin en azından yüzde 2.7'ye çıkmaması durumunda, doların muhtemelen 112 ile 115 arasında seyredeceğini sözlerine ekledi.

Dolar/yen yüzde 0.2 düşerek 113.82 seviyesine geldi.

Kuzey Kore, Japonya hükümetinin yaptığı açıklamaya göre, Pazartesi günü erken saatlerde dört füze fırlattı ve bunlardan üçü Japonya'nın özel ekonomik alanına düştü.