Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

(23:00'te güncellendi)

Yatırımcılar nihayet rekor seviyelere çıkan ABD petrol stok verisini ciddiye almaya başladı.

Petrol fiyatları, ABD'de açıklanan resmi verilerin OPEC ve diğer üreticilerin üretim kısıntılarının ABD'nin petrol stoklarını azaltmaya yetmediğini göstermesinin ardından yüzde 5'in üzerinde düştü ve bu yılın en düşük seviyesine indi. Suudi Arabistan Petrol Bakanı Khalid Al-Falih, Salı günü Houston'da yaptığı açıklamada, küresel arzın OPEC ve ortaklarının beklediğinden daha yavaş azaldığını kaydederek, Ocak ayında başlayan üretim kısıntısı anlaşmasının süresinin uzatılması için kapıyı açtı.

New York'ta Societe Generale SA emtia araştırma müdürü Mike Wittner, "Ham petorl piyasasının sabrı tükeniyor," dedi ve "OPEC anlaşması sonrası Aralık ayında görülen büyük ralli, üretim kısıntılarının piyasayı dengeleyeceği beklentileri üzerine gerçekleşmişti. OPEC üretimi günlük 1 milyon varilden fazla düşürmüş görünüyor, ancak bunun ABD stokları üzerinde etkisini görmek zor" şeklinde görüş bildirdi.

Nisan vadeli BAtı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 2.86 dolar ya da yüzde 5.4 düşerek varil başına 50.28 dolardan kapandı ve 7 ARalık'tan bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirdi. Mayıs vadeli Brent petrolü ise, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 2.89 dolar düşüşle varil başına 53.03 dolara indi.

(23:00'te güncellendi)