Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Dolar, ABD'de Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinin ardından kayıplarını ikinci güne taşıdı. Cuma günkü veri, ekonomist tahminlerini aşarken en iyimser tahminlerin gerisinde kaldı.

ABD Doları'nın düşüşü, Fed politika yapıcılarının Çarşamba günü sona erecek toplantıda piyasaya daha fazla rehberlik edeceği yönündeki trader beklentilerinin etkisiyle hız kesti. Fed'in Mart ayı toplantısında faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentiler yüzde 100 olarak fiyatlanmış durumda.

Sydney'de “Piyasalar Fed'in Çarşamba günü faiz artırımına gitme ihtimalini halihazırda tam fiyatlamış durumda.” diyen S.t George Bank Ltd. kıdemli ekonomisti Janu Chan, “Tarım dışı istihdam bunu onayladı. Eğer Fed bu yıl üç kez faiz artıracağına ilişkin güçlü bir sinyal verecek olursa, üç kez faiz artırır ve bu doları en azından yakın vadede destekler” şeklinde görüş bildirdi.

ABD Doları'nın 10 önemli piyasa parası karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, TSİ 08:55'te yüzde 0.09 ekside 1,242.75 puan seviyesine geriledi. Dolar, Japon Yeni karşısında yüzde 0.06 değer kaybederek 114.72 seviyesinden işlem gördü.