Advertisement

Asya Borsalarında işlem gören hisse senetleri, yatırımcıların Fed'in faiz kararını beklemeleri ile birlikte, ABD hisselerinde dün görülen düşüşü izleyerek aşağı yönde hareket etti. Petrol, Suudi Arabistan'ın üretimi artırdığı ve ABD'de stokların düştüğü haberlerine bağlı olarak sert dalgalanmalar yaşadı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, önceki üç seansın her birinde yukarı yönde hareket ettikten sonra, Hong Kong saati ile 10:55'te yüzde 0.3 aşağıda seyrediyordu. Toshiba Corp., Tokyo Borsası'nın şirket hisselerinin kottan çıkarılabileceğini açıklamasının ardından, endeksteki düşüşlere öncülük etti.

Avustralya, Çin, Hong Kong ve Güney Kore gösterge endeksleri de aşağı yönde seyretti. Ham petrol dün yüzde 2.7 düşerek varil başına 47.09 dolara kadar düştükten sonra sert bir yükseliş göstererek tekrar 48 doalrın üzerine tırmandı ve Asya seansında bu seviyenin üzerinde tutunuyor.

Fed'in faiz kararı TSİ 21:00'de açıklanacak. Öte yandan, Perşembe sabahı Japonya Merkez Bankası'nın da faiz kararı var.

Piyasalar

*Japonya'da Topix Endeksi sabah seansı kapanışında yüzde 0.4 düşerken, Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.3 geriledi.

*Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.4, Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 ve Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.5 düştü.

*Güney Kore'de Kospi Endeksi üç gün süren yükselişin ardından yüzde 0.2 düştü.

*Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.4 geriledi.

*Singapur'da Strait Times yüzde 0.3, Melezya'da KLCI yüzde 0.3 düşerken, Endonezya'da Jakarta Bileşik yüzde 0.1 yükseldi.