Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların bu yılki faiz artırımlarının hızı konusunda Fed yetkilierinden gelen birbirine zıt yorumları değerlendirmeleri ile birlikte iki haftayı aşkın sürenin en yüksek seviyesi yakınında seyretti.

Spot altın yüzde 0.2 düşüşle Singapur saati ile 09:25'te ons başına 1,232.41 dolara inerken, dolar göstergesi Kasım ayından bu yana en uzun düşüş dönemini gerçekleştirmeye yöneldi. Metal, geçen hafta yüzde 2 yükseldikten sonra, Pazartesi günü yüzde 0.4 artarak 1,234.24 dolar ile 3 MArt'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

hicago Fed Başkanı Charles Evans, bu yıl üç ya da hatta dört faiz artırımı olabileceğinisöylerken, Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari faiz artırımı için aceleye gerek olmadığını belirtti.

Fed 15 Mart'taki toplantıda faiz artırımına gitti ve yetkililer bu yıl iki kez daha ve 2018'de üç kez faiz artırımı olabileceği tahmininde bulundu.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 düşerek kayıplarını beşinci güne taşıdı ve 4 Kasım'dan bu yana en uzun düşüş dönemini gerçekleştirmeye yöneldi.

Spot gümüş yüzde 0.2 düşerken, platin yüzde 0.3 değer kaybettive palladyum yatay seyretti.