Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Güne düşüşle başlayan altının gram fiyatı, 143 liranın üzerinde işlem görüyor.

Dün, değer kaybeden dolar kuruna paralel gerileyen altının gram fiyatı, günü yüzde 0,18 düşüşle 143,4 lira seviyesinden tamamladı.

Bugüne düşüşle başlayan gram altın, 142,7 liraya kadar gerilemesine karşın saat 10.15 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,10 düşüşle 143,3 lira seviyesinden alıcı buluyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşıda çeyrek altın 235 lira, Cumhuriyet altını da 960 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise dünkü yükselişinin ardından 1.227 dolara kadar geriledi. Şu dakikalarda altının ons fiyatı yüzde 0,34 değer kaybı ile 1.230,11 dolardan alıcı buluyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde ve dolar endeksinde yaşanan gevşemelerin altın fiyatlarındaki düşüşlerin sınırlı kalmasına neden olduğunu dile getirdi.

Memiş, yaklaşan Fransa seçimleri ve AB-İngiltere arasında başlayacak olan Brexit müzakerelerinin altın fiyatlarında dalgalanmalara yol açabileceğini belirterek, bugün dolar endeksinde gevşeme devam ederse altının ons fiyatında yukarı yönlü hareketlerin devam edebileceğini kaydetti.