Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

(13:30'da güncellendi)

Altın fiyatları, hisse senetlerindeki küresel satış dalgası ve dolarda Kasım ayından bu yana görülen en uzun düşüş serisinin ardından güçlenen güvenli liman alımları ile birlikte üç haftanın en yüksek seviyesi yakınında tutundu.

Spot altın yüzde 0.3 yükselişle ons başına 1,248.61 dolara kadar çıkarak 2 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra Londra saati ile 08:00'de 1,247.85 dolara geldi. Metal Salı günü yüzde 0.9 yükselerek 1,244.81 dolar ile 1 Mart'tan bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, 5 gün art arda düşerek 4 Kasım'dan bu yana en uzun kayıp serisini gerçekleştirdikten sonra yatay seyretti.

Asya piyasalarında hisse senetleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin (S&P 500) reflasyon işlemlerinin zayıflaması ile birlikte Trump'ın seçilmesinden bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından değer kaybetti. Kyodo haber ajansına göre, Kuzey Kore bir füze denemesi daha yapmış olabilir.

Singapur'da IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Riskten kaçınmaya yönelik işlemler görülüyor," dedi ve "Kuzey Kore'nin nükleer programına ilişkin endişeler de altın fiyatlarını destekliyor" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi, son üç seansın her birinde yaklaşık dörder puan düştükten sonra bir baz puandan az düşerek yüzde 2.41'e indi.

Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları Salı günü 4.15 ton artarak 834.4 tona çıktı.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Fed'in kademeli faiz artırımına devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Çin'de Şanghay Altın Borsası'nda işlem gören yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.9 yükselerek 278.20 dolara çıktı.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, Haziran vadeli altın kontratları yüzde 0.9 yükselerek gram başına 279.80 yuana çıkarken, Haziran vadeli gümüş yüzde 0.8 değer kazanarak kilogram başına 4,175 yuana ulaştı.

Spot gümüş ve platin yüzde 0.2 yükselirken, palladyum yüzde 0.2 geriledi.

(13:30'da güncellendi)