Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Obamacare olarak adlandırılan sağlık yasasında değişikliğe gitme tasarısının Perşembe günkü oylaması öncesi yen karşısında değer kaybetti.

Kamuoyuna konuşma yetkisi olmamasından dolayı ismini vermeyen bir tradera göre, ilk fiyat hareketi, bazı Asya traderlarının uzun dolar pozisyondan çıkmaları ile birlikte, dolar/yen paritesinin New York seansındaki en düşük seviyesine doğru hareketlenmesi şeklinde oldu. Piyasalarda dikkatler, sağlık planının Perşembe günü Kongre'de yapılacak oylamasına çevrildi.

Tokyo'da Deutsche Securities Döviz satışları direktörü Wako Ogawa, "Piyasalar, Obamacare'in değiştirilmesine yönelik yasa tasarısının Perşembe günkü oylamada onaylanmayabileceği riskine bağlı olarak oldukça tedirgin," dedi ve "Bu durum, aralarında vergi indirimleri, altyapı harcamaları ve savunma harcamalarında artış gibi Trump politikalarında ilerleme olmayacağı anlamına gelir. Piyasalar maliye politikalarının yaz sonrasına dek ertelenebileceği riskini görüyor" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester'ın, ekonomideki iyileşmesin sürmesi durumunda, Fed'in bu yıl kademeli faiz artırımına gitmesi ve 4.5 trilyon dolar büyüklüğe ulaşan bilançosunu daraltmaya başlaması gerektiğini kaydetmesinin ardından düşüşünü sürdürdü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi dün yüzde 0.3 düştükten sonra yüzde 0.1 yükseldi.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.1 gerileyerek 111.55'e indi.

— Bloomberg HT (@BloombergHT) March 22, 2017