Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, sağlık yasasının parlementodan geçirilememesinin ardından traderların dikkatlerini Başkan Donald Trump'ın bir sonraki politika dımına çevirmeleri ile birlikte, dört buçuk ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından sakin seyretti.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmezken, dolar/yen paritesi Pazartesi günü kırmayı denediği 110 seviyesi civarında seyrediyor. 110.80 seviyesi yakınlarında opsiyon ilişkili satışlar, kamuoyuna açıklama yapma yetkileri olmadığı için isimlerinin yazılmasını istemeen Döviz traderlarına göre, doların Japon para birimi karşısındaki yükselişini engelledi.

Sydney'de Westpac Banking Corp. kıdemli stratejisti Sean Callow, "Cumhuriyetçi Parti içindeki politika mücadelesinin, piyasanın ABD büyümesi ve faiz beklentileri ile seim sonrası gerçekleştirdiği agresif fiyatlama üzerindeki kuşkularıartırması ile birlikte, dolar üzerinde daha da baskı bekliyoruz" dedi ve "Dolar/yen paritesi New York işlemlerinde 110 seviyesinin tutunması ile birlikte vartayı atlatmış olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'de Senato'daki Cumhuriyetçi liderler, Başkan Donald Trump'ın Cuma günkü oylamanın başarısız olmasının ardından hem Demokratları hem de kendi partisini eleştirmesinin ardından partiler üstü bir sağlık hizmetleri tasarısı için çalşıyor. Kamu harcamaları ve enflasyon görünümüne ilişkin belirsizlikler, Chicago Fed Başkanı Charles Evans'a göre, 2017'de yalnızca 2 faiz artırımı getirebilir.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi değiöeyerek yüzde 2.38'de kaldı.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.2'ye kadar çıkardığı kazançlarını geri verdi ve 110.64 seviyesinde yatay seyretti.