Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatlari, iki çeyrek dönem üst üste düştükten sonra, Başkan DOnald Trump'ın ekonomik gündemini uygulayabileceğine ilişkin şüpheler ile birlikte doların düşmesinin etkisiyle, yılın başından bu yana yüzde 9 yükseldi. Sterlin bazında altın yaklaşık dört haftanın en yüksek seviyesinden kapandı.

Spot altın yüzde 0.2 düşerek Singapur saati ile 09:13'te ons başına 1,250.96 dolara indi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi bu çeyrek yüzde 3.7 düştü.

Piyasalar 24 Mart'tan bu yana, Başkan Trump'ın sağlık hizmetleri yasa tasarısını parlamentodan geçirmemesi ve yatırımcıların güçlüe konomik verileri değerlendirmeleri ile birlikte, karışık bir seyir izledi.

Fed'in iki politika yapıcısı, Boston Fed Başkanı Eric Rosengren ve San Francisco Fed Başkanı John Williams, ekonominin tam istihdam ve yüzde 2 enflasyon hedeflerine doğru ilerlemesi ile birlikte, ABD Merkez Bankası'nca halihazırda tahmin edilenden daha hızlı faiz artırımına gidilme olasılığından bahsetti.

Sterlin bazında spot altın, İngiltere Başbakanı Theresa May'in AB'den çıkış (Brexit) için iki yıl devam edecek süreci başlatmasının ardından, ons başına 1,010.46 sterline çıkmasının ardından yüzde 0.2 geriledi.

Spot gümüş yüzde 0.3 düşerken, platin yüzde 0.5 yükseldi ve palladyum yüzde0.3 geriledi.