Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, New York Fed Başkanı William Dudley'in agresif hızda parasal sıkılaştırmaya ilişkin spekülasyonu azaltmasının ardından önemli para birimlerinin çoğu karşısında değer kaybetti.

Dolar, Dudley'in Cuma günü, faizi hızlı bir şekilde artırmak için aceleye gerek olmadığını ve bu yıl iki kez daha faziz artırımına gitmenin makul göründüğünü kaydetmesinin ardından, sterlin ve Avustralya doları hariç tüm önemli paralar karşısında değer kaybetti. Dikkatler bu hafta, doların yönü konusunda fikir elde edebilmek için, ABD tarım dışı istihdam verisi ve Başkan Donald Trump ile Çin lideri Xi Jinping'in toplantısı dikkatle izlenecek.

Sydney'de National Australia Bank Ltd. Döviz stratejisti Rodrigo Catril, "Vweriler yönünde bakıldığında, bu haftanın dolar destekleyici olduğunu söyleyebiliriz, ancak Xi-Trump görüşmesinden kaynaklanan büyük bir belirsizlik var," dedi ve "Tahminin bu görüşmeden iyi bir sonuç çıkacağı yönünde. Dolar ve güven açısından iyi bir sonuç. Ancak kimse asla bilemez" şeklinde görüş bildirdi.

Toplantı öncesi, Trump, Twitter yoluyla Çin'i ABD'nin dış ticaret açığı ve istihdam kayıplarından dolayı suçladı ve görüşmenin çok çetin geçeceğini kaydetti. Yen, Tankan raporunun, büyük imalatçı şirketlerin güveninin iyileşmekte olduğunu göstermesinin ardından Cuma günkü kayıplarını korudu.

Bundan ayrı olarak, Financial Times'ta çıkan habere göre, Trump, ABD'nin, Kuzey Kore'nin nükleer tehdidini, Çin bu ülkeye baskı yapma konusunda işbirliğine gitmezse, "tamamen" tek taraflı çözebileceğini kaydetti.

Dolar/yen ğparitesi fazla değişmeyerek 111.35 seviyesinde kaldı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi 1,222.53 seviyesinde yatay seyretti.