Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen dolar karşısında, ABD'de Hazine tahvil faizlerini Pazartesi günü düşmesi ile birlikte güç kazandı. Japonya para birimi ayrıca, Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimine katılacak adayların münazarası öncesi artan güvenli liman alımlarında da destek buldu.

Tokyo'da Australia & New Zealand Bank Group Ltd. Japonya Döviz ve emtia müdürü Shigeki Yoshitoshi, risk beklentilerinin kötüleşmesi ile birlikte, yenin önemli para birimlerinin tümü karşısında değer kazandığını ve euro/yen paritesindeki satışların hareketleri yönlendirdiğini kaydetti. Yatırımcılar, son seçim anketinineuro karşısıtı adar Marine le Pen'e desteğina rttığını göstermesi ile birlikte riskten kaçınmaya çalışıyorrlar.

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı adayları Salı günü münazarada bir araya gelecek. Seçimler yaklaşırken, Emmanuel Macron ve Le Pen kafa kafaya gidiyor ve Macton hafifçe önde. Yen ayrıca, ABD'de imalat sektörünün Mart ayında güçlü bir genişleme göstermesine karşın, yüzde 2.32 ile Şubat ayından bu yana en düşük seviyesine inen 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizinden de destek buluyor.

Sydney'de Westpac Banking Corp. kıdemli stratejisti Sean Callow, "Dolar/yen, ABD faizlerindeli keskin hareketlere en duyarlı parite ve 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizindeki düşüşü gözardı etmek zor," dedi ve "ABD faizlerinin güçlü ISM imalat verisine rağmen düşmesi, Japonya'da yeni mali yılın ilk günlerinde dolar/yen'de sıçrama bekleyenler için bir endişe kaynağı" şeklinde görüş bildirdi.

Dolar/yen paritesii yüzde 0.4 düşerek 110.47 seviyesine geldi ve üç günlük düşüşünü yüzde 1.3'e çıkardı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmeyerek 1,223.04 seviyesinde kaldı.