Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen dolar karşısında, ABD'nin Suriye'ye karşı düzenlediği füze saldırısı sonrası gelen güvenli liman alımları ile ralli yaptıktyan sonra kazancının bir kısmını geri verdi.

Japonya para birimi dolar karşısında yükselişini 110 seviyesinin ötesine taşıyamamasının ardından geriledi. ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi, yatırımcıların Cuma günü açıklanacak olan ABD'nin Mart ayı tarım dışı istihdam verisini beklemeleri ile birlikte, Kasım ayından bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından kayıplarını geri aldı.

Sydney'de National Australia Bank Ltd. piyasa araştırma müdürü Peter Jolly, "Reaksiyonun en kötüsünü gördüğümüz oldukça mümkün," dedi ve "Piyasada dikkatler ABD-Rusya ilişkisinde olacak ve Rusya'dan henüz iyi haber olabilecek şeyler duymadık" şeklinde görüş bildirdi. Jolly, iyileşen küresel ekonominin piyasalar için temel konu olarak kalacağını ve bunun da tahvilde rallileri sınırlayacağını sözlerine ekledi.

ABD'nin füze saldırısı, Esad rejiminin sivillere karşı kimyasal silah kullanmasından iki gün sonra gerçekleşti. Başkan Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'i konuk ettşiği Florida Clup'ta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, saldırının Birleşik Devletler'in hayati ulusal güvenlik çıkarları için yapıldığını belirtti. Pentagon, Savunma Bakanlığı Sözcüsü'ne göre, saldırı öncesi Rusya'yı bilgilendirdi.

Dolar/yen paritesi 110.13 seviyesini gördükten sonra yüzde 0.2 aşağıda 110.63 seviyesinde seyrediyordu.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi yüzde 2.29 ile 22 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından üç baz puan aşağıda yüzde 2.29 seviyesine geldi.

ABD'de TSİ 15:30'da açıklanacak olan Mart ayı tarım dışı istihdam verisinin, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre 180,000 artması bekleniyordu. Bu veri Şubat ayında 235,000 artmıştı.