Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

(14:15'te güncellendi)

Altın fiyatlarında bir aydır süren ralli, yatırımcıların dikkatlerini Fed'in faiz görünümüne çevirmeleri ve jeopolitik riskleri fazla dikkate almamaları ile birlikte yavaşladı.

Spot altın yüzde 0.1 düşerek Londra saati ile 09:53'te ons başına 1,253.70 dolara indi. Metal, kazançlarının yavaşlamasına karşın dört hafta üst üste yükseldi.

Altın Cuma günü, ABD'de tarım dışı istihdamın beklenenden kötü çıkmasının ardından beş ayın en yüksek seviyesine çıkması sonrası kazançlarının bir kısmını geri verdi.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, istihdam verisinin bu yılki yüzde 2 büyüme beklentisi ile uyumlu olduğunu söyledi.

Tarım dışı istihdam Mart ayında, Şubat ayındaki 219,000'lik artışın ardından 98,000 arttı. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 180,000 artması yönündeydi.

Singapur'da GoldSilver Central idari direktörü Brian Lan, "ABD istihdam verisi beklenenden kötüydü ve bu durum, altına, yatırımcıların veriyi hazmetmesine kadar destek verdi" dedi.

Altın fiyatları, ABD'nin geçen hafta Suriye'ye füze saldırısı düzenlemesi ve bir ABD uçak gemisinin Kuzey Kore yakınlarındaki sulara yönünü çevirmesine karşın sakin seyretti.

Commerzbank, bilgilendirme notunda, Çin'in uzun bir süre altın alımını durdurması halinde, fiyatlara destek olan önemli bir unsurun ortadan kalkabileceğini kaydettği

Spot gümüş yüzde 0.5 düşüşle ons başına 17.9338 dolara inerken, platin yüzde 0.3 düşerek ons başına 951.33 dolara ve palladyum yüzde 0.4 kayıpla ons başına 800.35 dolara indi.

(14:15'te güncellendi)