Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Suriye ve Kuzey Kore'deki jeopolitik sorunların güvenli liman niteliğindeki varlıklara destek vermesi ve yatırımcıların Fed Başkanı Janet Yellen'ın ABD ekonomisindeki toparlanmanın sürdürülmesinin Fed'in önceliklerinden olduğu yolundaki yorumlarını değerlendirmesi ile birlikte sakin seyretti.

Spot altın yüzde 0.1 düşerek Singapur saati ile 09:06'da ons başına 1,253.85 dolara geriledi. Metal 7 Nisan'da, ABD'nin Suriye'ye füze saldırısında bulunması sonrası 1,270.87 dolar ile 10 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Altın Pazartesi günü 1,254.68 dolar seviyesinde yatay kapandı.

Beyas Saray Sözcüsü Sean Spicer, Suriye'nin sivil halka karşı varil bombası kullanmayı durdurma çağrısında bulundu. Bu durum, Başkan Donald Trump'ın Esad rejimine karşı ABD oeprasyonu için krtiterlerini genişlettiğini işaret ediyor.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa analisti Ric Spooner,"Altın, jeopolitik gerilimler ile Fed'in bu yıl bilançosunu daraltacağına ve  faiz artırıacağına ilişkin beklentiler arasında sıkışarak yatay seyretti" dedi.

Spooner, ABD savaş gemilerinin Kore Yarımadası'na doğru yönelmesi ve Orta Doğu'daki gerginliklerden dolayı jeopolitik risklerin arttığına dikkat çekti.

Fed Başkanı Yellen, ABD merkez bankasının görevinin, kriz sonrası ekonomiyi iyileştirmekten elde ediilen ilerlemeyi korumaya dönüştüğünü söyledi.

Yellen, "Ekonominin ılımlı bir hızda büyümesi bekleniyor ve kademeli faiz artırımları bizi olmamız gereken yere götürebilir" dedi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Pazarresi günü yüzde 0.1 düştükten sonra yüzde 0.1 daha geriledi.

ABD'nin 10 yıl vadelitahvillerinin faizi Salı günğ yüzde 2.35'e indi.

Spot gümüş yatay seyrederek ons başına 17.9525 dolarda kalırken, platin yüzde 0.5 yükselerek ons başına 943.44 dolara çıktı ve palladyum fazla değişmeyerek ons başına 790.54 dolarda tutundu.