Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapıldığı Fransa'da, resmi olmayan sonuçlara göre merkez sağ partisi Yürüyüş Hareketi'nin lideri Emmanuel Macron ile aşırı milliyetçi Ulusal Cephe Partisi'nin lideri Marine Le Pen ikinci tura kalacak.

Euro, Fransa Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda sandık ön sayımlarının Macron ile Le Pen'in gelecek ay gidilecek ikinci tura kalacağını işaret etmesi ardından dolar karşısında sert yükseldi.

Erken sayımların ardından dolar karşısındaki kazancı yüzde 2'yi aşarak 5 ayın zirvesini gören euro, kazancının azaltarak Londra saatiyle 09:05'te yüzde 1.7 artıda 1.0913 seviyesinden işlem gördü. Yatırımcılar, Macron'un ikinci tura kalmasını, rekabetin Le Pen ve Jean-Luc Melenchon arasında kaldığı senaryoya kıyaslandığında olumlu karşılıyor.

New York'ta Deutsche Bank AG makro stratejisti Sebastian Galy, "Bu, piyasanın umutsuzca aradığı mükemmel senaryo idi" şeklinde görüş bildirdi.

Euronun yukarı yönlğ hareketinin yanında Fransa hazine tahvilleri, seçimlere ilişkin yatırımcı algısının önemli bir göstergesi konumunda bulunuyor. Fransa ve Almanya 10 yıl vadelilerinin arasındaki faiz farkı, Şubat ayında 2012 yılından beri görülen en yüksek seviyesine tırmandı ve o zamandan bu yana dar bir aralıkta seyretti.

ABN Amro Group NV'ye göre Fransa hazine tahvillerinin siyasete yönelik hassasiyeti göz önünde bulundurulduğunda, Macron'un seçim yarışındaki iddiasını sürdürmesi, Londra saatiyle 07:00'de işlemler başladığında Fransa tahvillerini destekleyebilir.