Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Hedge fonlarının altının yükselişini sürdüreceğine ilişkin beklentileri Kasım ayından bu yana görülen en yüksek seviyesine tırmandı. Değerli metal 2017 yılında yüzde 12 yükseliş kaydetti.

Yatırımcıların altına ulaşmak için kullandığı diğer bir yöntem ise exchange traded araçlar (ETP). SPDR Gold Shares'A olan yatırımcı girişi Çarşamba günü 487 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Söz konusu seviye, dünyanın en önemli altın exchange traded fonunda (ETF) görülen en güçlü günlük giriş oldu.

Dolar Kasım ayından beri görülen dip seviyesine yakıbn seviyelerden işlem görürken altın, öne çıkarak alternatif varlıkların cazibesini artırıyor. ABD ve Kuzey Kore arasında artan siyasi gerginlik, güvenli varlık talebini destekleyen başka bir unsur.

Para yöneticileri altındaki net uzun pozisyonlarını yüzde 15 artırdı. ABD'de yayınlanan Emtia Vadeli İşlem Komisyonu (CFTC) verisine göre göre uzun ve kısa pozisyonlar arasındaki fark, 18 Nisan ile biten haftada 151,263 vadeli kontrat ve opsiyon oldu.

New York'ta altın vadeli kontratları Pazartesi günü yüzde 1 düşerek onz başına 1,276.30 dolar seviyesine geriledi ve kontratın aylık kazanç yüzde 2'ye geriledi.