Advertisement

Avrupa hisseleri senetleri, içlerinde Kering SA ve Credit Suisse Group AG'nin de bulunduğu şirketlerin güçlü kar rakamlarının, hizmet ve emlak sektöründeki düşüşü dengelemesiyle, yatay seyretti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saatiyle 08:33 itibariyle fazla değişmedi. Gösterge endeks, Salı günü yüzde 0.2 artarak, 2015 yılının Ağustos ayından beri en yüksek seviyesine geldi ve Fransız başkanlık seçimlerinin ilk turunun sonuçlarının yarattığı ferahlama rallisinin sürmesini sağladı.

Lüks tüketim ürünleri üreticisi Kering'in hisseleri, ilk çeyrekteki gelirinin analistlerin tahminlerinin çok üzerinde çıkması ve diğer tüm kısımların da tahminlerin üzerinde gelmesiyle yüzde 11 kadar yükseldi.

Credit Suisse hisseleri, bankanın fonlama planı ve yüksek kar açıklamasının ardından sıçradı. İspanya'nın en büyük bankası Banko Santander SA, ilk çeyrekteki kârının Brezilya'ya siyasi istikararın gelmesi ve realin değer kazanmasının desteğiyle sıçramasının ardından yüzde 1.2 kadar değer kazandı.

Genel olarak, Avrupa bankalarının kârlarını bu yıl, Bloomberg'in derlediği verilere göre, yüzde 16 oranında artırmaları bekleniyor. 

Kamu hizmet ve emlak şirketleri, hayal kırıklığı yaratan finansal sonuçlardan dolayı düştü. İspanya'nın en büyük elektrik şirketi Iberdrola SA, yağmurların geçtiğimiz dönem az olması ve zayıf Sterlin'nin İngiltere'deki gelirini kötü etkilemesiyle, ilk çeyrek kazancının yüzde 8.4 düştüğünü açıladı. Emlak şirketi Unibail-Rodamco SE'nin geliri yalnızca yüzde 1.1 arttı.

Bankacılık hisseleri, Fransa başkanlık seçiminin ilk tur sonuçlarının Euro Bölgesi istikrarına yönelik tehditlerle ilgili endişeleri azaltmasıyla, güçlü yükseldi. Barclays Plc stratejistlerine göre; bankacılık hisseleri halen defter değerinin altında ve ABD'li benzerlerine göre 1980'den bu yana en ucuz fiyat seviyelerinde işlem görüyor.