Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Fed'in ABD ekonomik verilerinde son dönemde görülen yumuşamanın geçici olduğunu söylemesi ve buna bağlı olarak da Haziran ayında faiz artırımına gidileceği beklentisinin güçlenmesi sonucu, Çarşamba günkü kazançlarını genişletti.

Medyaya konuşma yetkisi olmadığı için ismini vermeyen bir Döviz traderı, reel para hesaplarının yen karşılığı dolar aldığını ve bunun sonucu, Japonya para biriminin altı haftanın en düşük seviyesine indğini söyledi. Aynı trader, yükselişin, Altın Hafta tatili dolayısıyla emirlerini bırakan Tokyo şirketlerinin ihracatçı dolar satışlarını getirmeye yetmediğini belirtti. Avustralya doları, Avustralya Merkez Bankası Başkanı Philip Lowe'un "bir noktada" Avustralya'da faşzşn artacağını söylemesinin ardından kayıplarını geri aldı.

ABD gecelik faiz swapları, Haziran ayında faiz artırımı olasılığının, bir hafta önceki seviyesi olan yüzde 64'ten yüzde 80'e çıktığını işaret ediyor. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi Çarşamba günü 4 baz puan yükseldi. ABD Hazine piyasası Asya'da, Japonya'nın tatilden dolayı kapalı.

Sydney'de National Australia Bank Ltd. döviz küresel eş başkanı Ray Attrill, Fed sonrası dolar rallisi, Haziran ayında Fed'in faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin artmasından kaynaklandı," dedi ve "Dolar rallisi sürebilir, ancak Pazartesi günkü Fransa seçim sonuçlarından dolayı, euro karşısında değil"  şeklinde görüş bildirdi.

Dolar/yen paritesi, 112.89 ile altı haftanın en yüksek seviyesine çıktıktan sonra kazançlarının bir kısmını geri vererek 112.79 seviyesine geldi.

Euro dolar karşısında yüzde 0.1 yükselerek 1.0892 seviyesine çıktı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Çarşamba günü yüzde 0.4 yükseldikten sonra yatay seyretti.