Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Cuma günü TSİ 15:30'da açıklanacak olan ABD Nisan ayı tarım dışı istihdam verisi öncesi, Kasım ayından bu yana en büyük haftalık kaybını gerçekleştirmeye yöneldi.

Spot altın bu hafta, yatırımcıların dikkatlerini ABD istihdam verilerine çevirmeleri ile birlikte yüzde 3.1 düştü ve Kasım ayından bu yana haftalık bazda en büyük kaybını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Gümüş yukarı yönde hareket ederek sekiz gün süren düşü: serisini sonlandırdı.

Spot altın, Perşembe günü ons başına 1,225.79 dolar ile 17 Mart'tan bu yana güniçi en düşük seviyesini görmesinin ardından, fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 09:43'te 1,228.42 dolarda kaldı.

Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, ABD'de tarım dışı istihdamın Nisan ayında 190,000 artması bekleniyor.

Autsralia & New Zealand Banking Group, Cuma günkü bilgilendirme notunda, "Yatırımcılar, yaklaşmakta olan ABD istihdam verisi konusunda artan bir şekilde endişeli hale geliyor," dedi ve "Bu veri, ekonomik verilerdeki zayıflamadan endişe duyulmadığının ve para politikasının kademeli bir şekilde sıkılaştırılacağının işaret edildiği Çarşamba günkü  Fed toplantısının ardından geliyor" şeklinde görüş bikdirdi.

Fed, bu haftaki toplantıdında, ekonomide son dönemde görülen zayıflama işaretlerinin geçici olduğunu ve kademeli faiz artırımı yaklaşımının devam ettiğini belirtmişti.

Spot gümüş, sekiz gün art arda düşerek Kasım 2015'ten bu yana en uzun düşüş serisini gerçekleştirmesinin ardından yüzde 0.1 yükselişle ons başına 16.3415 dolara çıktı. Metal bu hafta yüzde 5.1 düştü.

Platin fazla değişmeyerek ons başına 903.73 dolarda kaldı. Metal bu hafta yüzde 4.5 değer kaybetti.

Palladyum yüzde 0.1 düşüşle ons başına 804.48 dolara indi. Metal bu hafta yatırımcısına yüzde 2.7 kaybettirdi.