Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Euronun Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerini Emmanuel Mazcron'un kazanmasının ardından gelen kazançları kısa ömürlü oldu. Yatırımcılar, seçime doğru emtia para birimleri ve yen karşısında girdikleri uzun euro pozisyonlardan çıktılar.

NatWest Markets'e göre, Macron'un seçim zaferi zaten fiyatlanmışrı ve dikkatler Perşembe günkü Avrupa Merkez Bankası (AMB) toplantısına ve Cuma günü beklenenden güçlü çıkan ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası Fed'in faiz artırımının hızına ilişkin beklentilere çevrilecek. Açıklama yapma yetkisi olmadığı için ismini vermeyen bir trader, hem dolar ve hem de yen karşısında oldukça yüklü euro satış emirlerinin bazı mülterileri uzun pozisyonlardan çıkmaya yönelttiğini kaydetti.

Tokyo'da Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. Döviz işlemleri yöneticisi Naohiro Nomoto, "Euro, özellikle seçim sonucunu yansıtan patitelerde long pozisyon tutanların bu pozisyonlardan çıkmaları ile birlikte aşağı yönlü baskı altında," dedi ve "Seçim öncesi, eurodaki uzun pozisyonlar, Avustralya doları ve Kanada doları gibi emtia para birimleri karşısında oluşturuldu, ancak emtia fiyatlarındaki toparlanma ile birlikte kar realizasyonu modu artıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Macron, Marine Le Pen'in seçim sonuçlarını kabul etmesinden yarım saat kadar sonra Pari'te destekçilerine yaptığı yaptığı konuşmada, ülkede ayrılıkları gidermeye çaılışacağını kayetti. Oy sayımı halen sürerken, Fransa'nın dört ana kamuoyu anketi şirketinin projeksiyonlarına göre, Macron oyların yüzde 65'ini alırken, aşırı sağın temsilcisi Le Pe yüzde 35 oy aldı.

Euro, seçim sonuçlarının hemen ardından yen karşısında yüzde 0.5 yükseldikten sonra, yatırımcıların dikkatlerini, Altın Hafta tatilinden dönen Japon fonlarının nerede yatırım yapacaklarına çevirmeleri ile birlikte, bu kazancını geri verdi. Yatırımcıların dikkatleri ayrıca Perşembe günü AMB Başkanı Mario Draghi'nin yapacağı konuşmaya çevrilecek.

Euro/Dolar , MAcron'un zaferinden sonra yüzde 0.2 yükselerek 1.1023 ile güniçi en yüksek seviyey eçıkmasının ardından yüzde 0.3 düşerek 1.0965 seviyesine geriledi.

Euro/yen 124.59 ile yaklaşık bir yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından yüzde 0.1 düşerek 123.77 seviyesine indi.