Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, ABD para biriminin yen ve Avustralya doları karşısında son birkaç haftanın en yüksek seviyelerine çıkması ile birlikte yükselişini ikinci güne taşıdı.

ABD Hazine tahvillerindeki düşüş de, Cleveland Fed başkanı Loretta Mester'in Pazartesi günü yaptığı şahin tonlu konuşmanın, bu hafta Fed yetkililerinden gelebilecek bir dizi şahin yorumun başlangıcı olabileceği spekülasyonunun güçlendiği bir ortamda, doları destekledi. Fed'in Haziran ayında faiz artırımına gitme olasılığı, geçen haftaki seviyesi olan yüzde 68'den yüzde 80'e çıktı ve Fed'den Neel Kashkari, James Bullard ve diğerlerinin yapacağı konuşmalar, Haziran ayındaki toplantıda 25 baz puanlık faiz artırımına ilişkin beklentileri güçlendirebilir.

Ancak dolardaki yükselişler, güçlü bir direnç seviyesine yaklaşılması ve güçlü çıkan işgücü piyasasının ücretlerde güçlü bir artış ile tamamlanamaması ile birlikte devam etmeyebilir. Piyasa Fed'in bu yıl iki kez daha faiz artırımına gitmesini bekliyor ve böyle bir beklentinin yeniden fiyatlanması, Ocak ayından bu yana aşağı bir seyir izleyen doların yönünü yukarı çevirmesine yol açabilir.

Dolar yen karşısında 113.83'e ulaşarak 15 Mart'tan bu yana en güçlü seviyesine ulaştı ve yükselişini üçüncü güne taşıdı. 

Euro dolar karşısında, Fransa seçimlerinin ardından katalizör kalmaması ve Avrupa ortak para biriminin 1.09 seviyesi civarında konsolide olması ile birlikte düşüşünü ikinci güne taşıdı.